Općenito, sve Rodenstock naočalne leće s vrhunskim premazom mogu se čistiti i održavati sa standardnom krpicom od mikrovlakana.

Preporučujemo da izbjegavate kemijsko čišćenje i umjesto toga očistite pod toplom tekućom vodom s malo sapunice ili blagog sredstva za čišćenje te zatim osušite papirnatim ubrusom ili krpicom od mikrovlakana.

Izbjegavanje ogrebotina.

Čestice prašine koje se nalaze na leći utrljavaju se u leće uzrokujući ogrebotine.
Ogrebotine nastaju i nakon čišćenja grubljim tkaninama, poput majice ili grubljih ili prljavih krpica.

Nepravilno čišćenje treba izbjegavati jer se sa plastične leće ne mogu ukloniti ogrebotine ili druga oštećenja. Čak i ako se oštećenje čini samo kozmetičkim, svjetlost se raspršuje kroz ogrebotine i iritira oko.

SAVJET:
Naočale bi se trebale intenzivno čistiti kod vašeg Rodenstock optičara svakih 6 mjeseci. Nekoliko minuta u ultrazvučnoj kupki potrebno je da vratite leće i okvir u njihovu izvornu ljepotu.

Zaštita premaza.

Premazi iz serije Solitaire ® 2 čine vaše leće vodootpornim, otpornima na prljavštinu i znatno smanjuju neželjene refleksije.

Vanjski utjecji mogu negativno djelovati na premaz vaših leća.

Stoga zaštitite naočale od neuobičajeno visokih temperatura iznad 55 ° C i visoke vlažnosti. Izbjegavajte, primjerice, stavljanje naočala na instrumentnu ploču u automobilu parkiranom na suncu ili naočale u sauni.

Nadalje, za čišćenje naočala ne smiju se koristiti otapala (npr. Alkohol, aceton ili druga agresivna kemijska sredstva za čišćenje).