Spremni za sportske izazove: Rodenstock Sportske naočale.

Sportski naočale dizajnirane su kako bi zaštitili vaše oči od raznih vanjskih utjecaja prilikom bavljenja sportom: vjetra, prašine, insekata, grančica i naravno – sunčevih zraka. Osobito kad se bavite sportom, također je važno da u svakoj situaciji zadržite perspektivu, pregled i jasan pogled – na svoje performanse, ali i na svoju sigurnost. Zbog toga se možete osloniti na Rodenstock sportske naočale prilagođene vašem individualnom receptu, čak i do +/- 8 dioptrija.

Sportske naočale: Ko ih treba i za koje sportove ?

Bez obzira jeste li amaterski ili profesionalni sportaš: Dobar par sportskih naočala uvijek je značajan partner – za sve koji žele optimalno zaštititi svoje oči i za sve koji su aktivni s oštećenim vidom. Bez obzira jeste li u zatvorenom ili u otvorenom prostoru, trčite po kiši, vozite se po šumi, igrate golf na suncu ili šetate planinama – Rodenstock sportske naočale odgovaraju svakom izazovu. Jednostavno prilagodite svoje sportske naočale vašim potrebama i vašem receptu. I svi ste spremni krenuti!

Možete naravno očekivati maksimalne performanse od naočala sa Rodenstock Sport naočalnim lećama.

Pojedinci koji u sportu i rekreaciji idu do svojih granica moraju se pouzdati u svoju opremu. To uključuje optimalnu kombinaciju naočalnih leća i okvira – za veću sigurnost, bolje performanse i više zabave! Otkrijte koje sve mogućnosti vaše nove Rodenstock sportske naočale mogu ponuditi:

 • Optimalna zaštita za vaše oči sa zakrivljenim lećama
  Okviri sportskih naočala često su vrlo zakrivljeni. Rodenstock nudi takozvane zakrivljene leće za sportske naočale – s do +/- 8 dioptrijama.

 • Optimalna UV-A i UV-B zaštita
  opcija i sa infracrvenim toplinskim filterom

 • Tanke, lagane i otporne na mehaničke utjecaje
  zahvaljujući sportskim polikarbonatnim lećama

 • Polarizirane
  znatno smanjuju refleksiju od glatkih površina za pogled bez blještanja

 • Bojane i visokokontrastne naočalne leće
  za optimalnu percepciju boja i ugodno gledanje

Također i sa kompletnim ProAct® sportskim naočalama:

 • Ekstremno lagani i fleksibilan okvir
  zahvaljujući proizvodnji od visokokvalitetnog polyamide RXP® materijala

 • Sportski, dinamičan dizajn
  sa odličnim zaštitnim karakteristikama

 • Protuklizne, podesive ručkice
  također dostupne i u crvenoj boji u limitiranoj seriji

 • Savršeno prijanjanje na nosu
  sa udobnim protukliznim nosnicima od polyamida

Zaštitni slojevi

Solitaire® Protect Sun 2: Sa ovim zaštitnim slojem uživajte u 100% UV zaštiti, kao i u maksimalnoj zaštiti od blještanja. Zaštitni sloj također pruža zaštitu od neugodnih refleksija, iznimno je jednostavan za čišćenje i otporan na sve vanjske utjecaje.

Materijal otporan na lom

Sportske polikarbonatne leće: Razvijene za najstrože zahtjeve, polikarbonatne leće imaju vrlo visoku otpornost na lom. Idealne su za sve vrste sportova gdje je oku potrebno mehanička zaštita, npr. u squashu ili tenisu.

Izuzetno veliki kontrast

SunContrast: Sunčeva svjetlost ima neugodan učinak na smanjenje kontrasta. Uzrok je velika količina plave raspršene svjetlosti koja guši druge boje. SunContrast filtrira plavo zračenje do optimalne razine – za vizualni doživljaj visokog kontrasta i pri jakoj i difuznoj svjetlosti.

Visokokvalitetne leće za sve vaše zahtjeve.

Beskonačno varijabilni oštar vid prilikom bavljenja sportom: sa progresivnim lećama.

Prelazite li često između gledanja na daljinu do pogleda na blizinu prilikom bavljenja sportom? Rodenstock je razvio prve individualne progresivne sport leće posebno prilagođene dinamičnim vizualnim zahtjevima u sportu: s izuzetno velikim i uravnoteženim rasponom gledanja i prilagodbom raspona vida u vašem sportu.

Inteligentna zaštita od sunca:
Rodenstock samozatamnjujuće naočalne leće .

Naše samozatamnjujuće ili fotoosjetljive leće ColorMatic IQ® 2 prilagođavaju se odgovarajućim uvjetima osvjetljenja u rekordnom vremenu. Na jakom suncu štite vaše oči tamnim nijansama. Ako se prebacite u sjenu, leće se automatski posvjetljuju do minimuma 5%. To jamči jasan, kontrastni vid tokom cijelog dana, također u promjenjivim uvjetima osvjetljenja.

Sa zrcalnim slojem i infracrvenim filterom:
Solitaire® Red Sun 2.

Atraktivan izgled može pružiti i zaštitu od vrućine: Zrcalni premaz Solitaire® Red Sun 2 ne samo da nudi 100% UV zaštitu, već i smanjuje infracrveno svjetlo, smanjujući na taj način toplinski stres na oku. Kombinirajte zrcalni premaz sa samozatamnjujućim lećama – za potpunu i inteligentnu zaštitu od sunca.

Kako se proizvode vaše individualne Rodenstock sportske naočalne leće.

Svaki par Rodenstock Sport naočalnih leća na recept je jedinstven. Konačno, svako oko i svaki sportaš su različiti. Zato su brojna pojedinačna mjerenja uključena u najbolju proizvodnju vaših Rodenstock sportskih naočala – od vaših očiju do toga kako okvir stoji na vašem licu. Korištenjem inovativnih tehnologija izrađuju se naočale koji su savršeni za vas i vaš sport.

1.Inovativno mjerenje oka

S DNEye® Scanner-om mjerimo vaše oči na više od 7000 mjernih točaka. Tako možemo prepoznati svaki pojedini detalj, a mnogi izmjereni parametri direktno utječu na proizvodnju leća.

2. 3D mjerenje naočala

Upotrebom 3D video centrirnog uređaja, ImpressionIST® mjeri se točno kako odabrani okvir stoji na vašem licu te se na osnovu toga dizajn samih leća dodatno optimizira i prilagođava korisniku.

3. Savršena prilagodba

Prava umjetnost je stvoriti idealne naočalne leće na temelju utvrđenih ili izmjerenih vrijednosti. Proračuni i proizvodnja se odvijaju u najmodernijim pogonima Rodenstocka.

Garantirana izvrsnost:
Vaše posebne Rodenstock Sport naočale.

6 mjeseci garancije zadovoljstva

Jamčimo bezbrižno upoznavanje s vašim Rodenstock progresivnim lećama. Ako u prvih 6 mjeseci još uvijek niste zadovoljni, leće ćemo vam zamjeniti sa drugim, ekvivalentnim proizvodom iz naše kuće.

2-godine garncija kvalitete.

Jamčimo vam funkcionalnost i izdržljivost vaših novih Rodenstock naočalnih leća. Ako se nešto desi što može ukazivati na problem u proizvodnji u slijedećih 24 mjeseca od kupovine, u zamjenu će te dobiti identične leće kod vašeg optičara bez ikakve nadoknade.

3 godine garancije na premium zaštitne slojeve

Jamčimo vam 36-mjesečnu garanciju na postojanost zaštitnih slojeva na lećama od dana kupnje.

Više o našim garancijama i uslugama potražite ovdje