Više užitka sa parom individualnih leća za čitanje.

Čitanje je jednostavno dio života – ali postaje iscrpljujuće i izazovno kad slova i brojevi postanu zamagljeni u blizinskom vidnom polju. Osobe koje žele zadržati zadovoljstvo čitanja knjiga, novina i drugog sitnog tiska uz poznatu lakoću pronalaze optimalno rješenje u visokokvalitetnom paru leća za čitanje.

Opušteno čitanje sa naočalam za čitanje: također i na tabletima, pametnim telefonima i e-čitačima.

Kada naočale za čitanje postaju korisne i praktične. I zašto.

Čitanje je teško, knjigu držite sve dalj i dalje – je li vam poznata ova situacija ? Razlog za to je prezbiopija, što je potpuno prirodan proces: oči se mijenjaju kako postajemo stariji i sve je teže “prelaziti” između vida na blizinu prema vidu na udaljenosti. Minimalna udaljenost za oštru sliku postaje veća i na kraju prelazi uobičajenu udaljenost za čitanje od 40 cm. Tada se oči brzo umaraju ili se kod čitanja pojavljuje glavobolja. To ne mora biti tako – uz pravi par naočalnih leća, čitanje opet može biti potpuno prirodno.

Savršeni spoj: Prilagođene leće za vaše naočale za čitanje.

Dobar par naočala za čitanje služi upravo jednoj svrsi: da vrate oštar vid na kratke udaljenosti.
Što su preciznije leće prilagođene vama, bolji je rezultat. Zato se u Rodenstocku leće za čitanje izrađuju posebno za vaš recept, pomoću sveobuhvatne analize vašeg cjelokupnog vidnog sustava. Vaše prednosti:

 • Iznimno oštar vid sve do samog ruba leća
  prilagodbom leća prema odabranom okviru

 • Optimalna udobnost nošenja
  zahvaljujući vrlo laganim plastičnim lećama

 • Velika čvrstoća leća 
  pogodne i za okvire na bušenje

 • Odlično izgledaju u svim dioptrijama
  bez povečavajućeg efekta očiju

Tradicionalne naočaleRodenstock naočale

Optimalna udobnost nošenja i visoka estetika zahvaljujući asfernim jednojakosnim lećama.  Asferne recepturne leće su karakteristične po ravnijoj plohi, manjoj zakrivljenosti pa time i tanjem izgledu. To je posebno bitno kod većih plus dioptrija. Prednosti:
45% lakše od mineralnih leća
20% tanje od tradicionalnih plastičnih leća
30% smanjena zona samo povećanja očiju

Kako se proizvode vaše prilagođene naočalne leće.

Svaki par Rodenstock naočalnih leća je jedinstven. Konačno svako oko je drugačije. Zato su brojne pojedinačne izmjerene vrijednosti, kako vaših očiju, tako i odabranog okvira na vašem licu, ugrađene u samu proizvodnju vaših Rodenstock naočalnih leća. Korištenjem inovativnih tehnologija izrađuju se naočalne leće koje su savršeno prilagođene vašim očima i vašem licu – tako da vidite bolje i oštrije nego ikad prije.

1.Inovativno mjerenje oka

Sa revolucionarnim DNEye® Scanner-om mjerimo vaše oči na preko  7000 mjernih točaka. Na taj način možemo utvrditi svaki individualni detalj.

2. 3D snimanje okvira

Sa 3D video mjerenjem ImpressionIST® kalkulira sve bitne mjere u kako bi optimalno prilagodio naočalne leće prema odabranom okviru i položaju na vašem licu.

3. Savršena izrada po narudžbi

To nas dovodi do toga da sa najmodernijom Rodenstock tehnologijom brušenja leća sve prikupljene parametre iskoristimo za proizvodnju vaše savršene naočalne leće koja postaje važan dio vašeg života.

Zašto je personalizirana proizvodnja leća bitna za vas i kako to radimo.  saznajte više

Šta bi ste trebali raditi ukoliko imate problema sa čitanjem.

Mnogi još uvijek vjeruju u mit da rani početak nošenja naočala oštećuje oči. Činjenica: Pojedinci koji trpe zamagljeni vid duže vrijeme ne dobijaju ništa drugo do glavobolje i napetosti u vratu. Zato na prvi znak slabljenja vida trebate posjetiti optičara ili oftalmologa i obaviti stručni pregled (refrakciju): osnova za vaše individualne čitalačke naočale i opušteniji život.

U mnogim trgovinama možete naći  jeftine naočale za čitanje. Ali “dobra ponuda” ima manu: gotove naočale bez izrade na recepy nikako nisu prikladne za vaše oči. Jačina obaju leća je identična, dok većina ljudi ima različite dioptrije za lijevo i desno oko. Pojedinačne karakteristike, poput zakrivljenosti rožnice ili interpupilarne udaljenosti, ne uzimaju se u obzir. Kupci također često odabiru leće s prejakom jačinom bez provjere vida i savjeta stručne osobe. Rezultat: Neprimjerene gotove naočale za čitanje mogu dovesti do još većih problema sa vidom, glavobolje i umornih očiju ako se trajno koriste – upravo suprotno onome što bi trebali učiniti.

Jedne za sve: Optimalni vid na svim udaljenostima sa progresivnim lećama.

Prelazite li često između pogleda na blizu i pogleda na daljinu? Umara vas stalna promjena naočala ? Nije vam ugodno da vam neka od udaljenosti gledanja bude nejasna ? Progresivne leće nude željenu udobnost: kod progresivnih leća različiti su rasponi gledanja nevidljivo spojeni. Imate oštar vid na svim daljinama – ugodno bez mijenjanja naočala. A što se tiče izgleda, progresivne leće ne razlikuju se od “normalnog” para naočala.

Opušteni rad sa Rodenstock lećama za rad na računalu.

Na radnom mjestu vid se uvijek mora prilagoditi različitim udaljenostima, radnom stolu, monitorima, kolegama i sl. To može biti iscrpljujuće: rad na ekranima rezultira suhim očima, glavoboljom ili napetošću. Rješenje: Rodenstock naočalne leće za rad na računalu – ERGO leće za srednju udaljenost. Prilagođene su vašim tipičnim vizualnim pokretima i udaljenostima koje pratite i tako znatno smanjuju umor očiju i omogućuju ergonomsko držanje glave i tijela prilikom sjedenja. Ostaje vam više energije za važnije stvari.

Garantirana izvrsnost:
Vaše posebne Rodenstock naočale.

6 mjeseci garancije zadovoljstva

Jamčimo bezbrižno upoznavanje s vašim Rodenstock lećama. Ako u prvih 6 mjeseci još uvijek niste zadovoljni, leće ćemo vam zamjeniti sa drugim, ekvivalentnim proizvodom iz naše kuće.

2- godine garancija kvalitete

Jamčimo vam funkcionalnost i izdržljivost vaših novih Rodenstock naočalnih leća. Ako se nešto desi što može ukazivati na problem u proizvodnji u slijedećih 24 mjeseca od kupovine, u zamjenu će te dobiti identične leće kod vašeg optičara bez ikakve nadoknade.

3 godine garancije na premium zaštitne slojeve.

Jamčimo vam 36-mjesečnu garanciju na postojanost zaštitnih slojeva na lećama od dana kupnje.

Više o našim garancijama i uslugama potražite ovdje