Biciklizam je raznolik kao i osobe koji voze bicikl.
Postoje opušteni turistički vozači koji osam dana biciklom od mjesta do mjesta voze svoju prtljagu. Za ostale je vožnja biciklom zanimljiva samo ako voze nizbrdo najmanje 80 km / h.

Za sve je neophodan dobar vid.

Ali za sve vrijedi sljedeće: Dobar vid je neophodan. Sigurnost u cestovnom prometu ili daleko od civilizacije zajamčena je samo ako možete vidjeti sve, procijeniti rizike i opasnosti i pružiti fizičke performanse.

Danas je moguće ne samo zaštititi oči od stranih predmeta, insekata, prljavštine ili kamenčića, već i optimalno ispraviti vid koristeći najnovije tehnologije. Sa kolekcijom sportskih naočala ProAct ® nudimo estetski atraktivne okvire za svaki oblik lica. Zahvaljujući izuzetno otpornom materijalu ne morate se bojati da će se naočale slomiti ili ozlijediti vas ako padnete. Također su dostupne i leće u različitim bojama otporne na udarce.

Zašto su potrebne različite boje filtra?

Boje utječu na tijelo poput lijekova. Žuta poboljšava koncentraciju, narančasta daje snagu i izdržljivost. Ove boje također poboljšavaju kontrast, nudeći tako oštru dubinu fokusa što je izuzetno važno pri vožnji izvan ceste. Oblik okvira naočala odlučuje možete li vidjeti sva važna područja bez promjene držanja. Na primjer, turističkom vozaču potreban je okvir koji omogućava pregled njegove karte i instrumenata, kao i uobičajeni pogled koji je pred nama. Off-road brdski biciklisti, posebno kad jure nizbrdo, uglavnom trebaju široko vidno polje kako ne bi morali stalno okretati glavu. S druge strane, cestovni trkači prvenstveno bi trebali imati adekvatno vidno polje prema gore, jer je njihovo sjedalo usmjereno prema naprijed na velikim udaljenostima.

Preporuka:

Pri odabiru leća često se postavlja pitanje jesu li progresivne leće prvi izbor za pojedince koji već trebaju naočale za čitanje. Progresivna leća općenito je tehnički savršena, a kvaliteta slike je izvrsna zahvaljujući Rodenstock tehnologiji, stoga za sportove općenito birajte leće Impression Sport, to su progresivne leće posebno dizajnirane za sportove, osim eventualno sportove gdje je pogled korisnika uglavnom fokusiran prema dolje.