Kartica za garanciju naočalnih leća izgleda možda komplicirano na prvi pogled. Ali kada znate što znače mnoge kratice i simboli, to je zaista lako čitati. Kartica za garanciju naočalnih leća može izgledati drugačije, to je obično plastični dokument veličine posjetnice ili kreditne kartice koji sadržava sve bitne podatke o vašim novim lećama. Obično ga dobijate od svog optičara skupa sa izrađenim gotovim naočalama. Koristi se prvenstveno da imate pri sebi sve podatke o vašem osobnom receptu za leće i također sve bitne podatke da bi ste u slučaju gubitka naočala mogli naručiti identične leće.

Dobro je znati:

Kategorija leća navedena je ispod simbola i brojeva. U Rodenstocku postoje tri kategorijenaočalnih leća: Rodenstock Superior, Rodenstock Excellence i Rodenstock Perfection. U sljedećim redovima možete pronaći točan opis naočalnih leća, uključujući naziv proizvoda, generacija i boja, ako je prikladno, kao i zaštitni sloj.

Broj narudžbe , koji je naveden ispod opisa leće, također je važan jer su pod ovim brojem pohranjeni svi važni podaci za reprodukciju.

Također kartica sadržava podatke vaše osobne refrakcijske vrijednosti naočalnih leća.