Svako oko je drugačije.

Danas se većina leća proizvodi pomoću standardnog testa vida sa samo četiri standardne vrijednosti recepta kao ulaznim podacima za proces izračuna leća. U ovom slučaju standardne vrijednosti preuzete iz reduciranog modela oka koriste se za biometriju pojedinačnog oka. Ove standardne vrijednosti odgovaraju samo 2% očiju. To ima posljedice na to koliko se leća može precizno prilagoditi potrebama očiju korisnika.

Svako oko je drugačije

Uskoumni i ograničeni pogledi i razmišljanja kontrolirali su svijet progresivnih leća predugo. Ograničen pogled zbog limitiranog mjerenja oka i nemogućnosti uzimanja u obzir svih parametara oka. Jednostrana fokusna posvećenost. Premalo razumijevanja uloge mozga.

Takav uskoumni pogled fokusirao se na razumijevanje oka iz limitirane perspektive standardiziranog modela oka, a ne iz razumijevanja oka individualca. Takav pogled ostavio je 98% ljudi u svijetu sa progresivnim lećama koje ne odgovaraju u potpunosti njihovom oku.

Oblik i dužina Vašeg oka su unikatni koliko i Vi, kao i lokacija oštrinskog centra vida koja varira od osobe do osobe. To znači da kako bi Vam osigurali oštar vid, moramo biti sposobni kreirati leće koristeći precizne podatke o svakom oku. Bilo kako bilo, danas, skoro svaka progresivna leća načinjena je koristeći isti standardizirani model oka.

Zašto biometrijska preciznost osigurava oštriji vid

Dok svjetlost putuje kroz oko, lomi se kako bi pogodila fovea centralis i stvorila oštru sliku na mrežnici. Svi elementi kroz koje svjetlost prolazi igraju središnju ulogu u stvaranju vizije. Budući da imaju različite indekse loma, svaki se mora precizno odrediti.

DOBA BIOMETRIJSKIH INTELIGENTNIH NAOČALA

Udaljavanje od stare norme temeljene na ograničenom biometrijskom znanju.

U Rodenstocku stalno nastojimo biti pioniri kako se mogu izraditi precizno progresivne leće. Za postizanje potpuno nove razine biometrijske preciznosti trebalo nam je mnogo godina. Na našem putovanju suočili smo se s velikim izazovima.

Tradicionalno, progresivne leće se proizvode korištenjem unosa iz standardnih vrijednosti na recept. Da bismo ostvarili našu ambiciju, bili su nam potrebni precizniji podaci o biometrijskim parametrima oka. To nas je dovelo do lansiranja našeg DNEye® skenera, koji je bio prvi korak prema postizanju prave biometrijske preciznosti.
S DNEye® skenerom uspjeli smo skenirati tisuće točaka podataka u svakom pojedinačnom oku. Na temelju tih podataka uspjeli smo uspješno izgraditi skup od više od 80 biometrijskih parametara oka.

Sljedeći veliki izazov bio je otkriti vrijednost naših biometrijskih parametara. Tisućama sati radili smo s naprednim matematičkim modeliranjem, neprestano pomičući znanstvene granice izračuna leća kako bismo transformirali više od 80 biometrijskih parametara oka u konkretan ulaz za proces izračuna leća.
Na kraju smo uspjeli izraditi potpuni biometrijski model pojedinog oka. Ovaj biometrijski model oka omogućuje nam da precizno pogodimo oštar vidni centar svakog pojedinog oka.

S ovim biometrijskim modelom bili smo spremni prihvatiti posljednji izazov: prijenos biometrijskih parametara izravno u izradu leća. Za razliku od ostatka industrije, gdje se biometrijski podaci često mjere, ali se rijetko koriste u proizvodnji leća, naš biometrijski model oka pružio nam je konkretan ulaz koji bismo mogli koristiti za proizvodnju naših leća.
Kako bismo iskoristili preciznost biometrijskog modela oka u stvaranju progresivnih leća, osmislili smo način za digitalni prijenos podataka sa DNEye® skenera u izradu leće.

REZULTAT

B.I.G.™ ZA SVE i
Biometrijske inteligentne naočale.

Ovo je bilo rođenje dvije prekretnice u povijesti naše tvrtke:

  • B.I.G.™ ZA SVE: naša filozofija koja prepoznaje da su svaka osoba i oko jedinstveni.
  • Naš pionir: B.I.G. Biometrijske inteligentne naočale, prve visokoprecizne progresivne leće napravljene korištenjem točnog biometrijskog modela svakog oka mjerenog DNEye® skenerom – označile su početak biometrijske ere u progresivnim lećama.
    Ove leće sada zovemo B.I.G. EXACT™.

ŠTO NAS VODI
B.I.G.™ ZA SVE

Nismo zadovoljni standardom, ali uvijek idemo korak dalje. Naša tvrdnja je proizvesti najbolje progresivne leće za ljude diljem svijeta.

AI: Nova norma u proizvodnji progresivnih leća
Rodenstockova nova AI tehnologija omogućuje uključivanje približnih biometrijskih vrijednosti prilikom izračuna leća. To osigurava višu razinu biometrijske preciznosti kada točne vrijednosti iz DNEye® skenera nisu dostupne. S ovom AI tehnologijom stvaramo novu normu u proizvodnji progresivnih leća.
Ove nove leće zovemo: B.I.G. NORM™.