Od preciznog mjerenja oka do istinskog preciznog vida s biometrijskom inteligencijom.

S B.I.G. VISION™, Rodenstock stvara promjenu paradigme u progresivnim lećama uzimajući u obzir jedinstveni oblik i veličinu svakog oka. Izradom leća na temelju individualnih podataka oka stvaraju se naočale koje svom nositelju pružaju najoštriji vid.

U Rodenstocku određujemo biometriju cijelog oka. To uključuje njegovu duljinu i nekoliko tisuća podatkovnih točaka u oku – daleko iznad industrijskih standarda. Uz pomoć ovih skupova podataka generira se točan model oka za svako pojedinačno oko. Svi relevantni biometrijski podaci teku izravno u proces proizvodnje leća – na temelju toga možemo izračunati leću koja odgovara svakoj pojedinoj osobi što je savršeno moguće. To nam omogućuje da odredimo centar oštrog vida za svako pojedinačno oko. A oni koji nose naočale imaju koristi od najoštrijeg vida za svaki kut i svaki pogled, bez obzira gdje gledaju.

Kako bismo naglasili razinu biometrijske preciznosti, biometrijske inteligentne naočale (B.I.G.) koje se isporučuju zahvaljujući točnim mjerenjima oka,
sada ih zovemo: B.I.G. EXACT™.

Zašto biometrijske inteligentne naočale?

Ključ za razumijevanje revolucionarne tehnologije iza biometrijskih inteligentnih naočala počinje prepoznavanjem da zapravo ne vidite očima – vidite svojim mozgom.

Naš vid se sastoji od dva podsustava koji istovremeno rade zajedno s mozgom: fokusni vid i periferni vid. Koristimo svoj periferni vid kako bismo se orijentirali i detektirali kretanje u našem okruženju, dok se naš fokusni vid pomiče na bilo koju točku interesa koju mozak uhvati, bez obzira je li blizu ili daleko. Na temelju ovog unosa, vaš mozak tada odlučuje kako postupiti na temelju primljenih informacija. Izradom leća s biometrijskim podacima osiguravamo da su podsustavi fokusa i perifernog vida podržani besprijekornim prijelazima u lećama.

Kretanje očiju je kontinuirano. Zapravo, ljudsko oko se pomiče i do 250.000 puta dnevno. To znači da je naš vid stalno u dinamičnom stanju, fokusirajući se na blisku, srednju i daleku udaljenost dok koristimo periferni vid kako bismo se orijentirali dok se oko kreće.
Zato je toliko važno da progresivne leće podržavaju vid pod svim kutovima – a ne samo u jednoj točki fokusa u sredini. No, da bi to učinili, potrebni su vam precizni podaci o pojedinom oku – jer je svako oko drugačije.

B.I.G. EXACT™ čini veliku razliku u životu

Rodenstockov B.I.G. EXACT™ leće, temeljene na točnom biometrijskom modelu oka koji pokreće Rodenstockova jedinstvena tehnologija DNEye, pružaju besprijekorno, dinamično i prirodno iskustvo vida koje savršeno funkcionira zajedno s vašim mozgom. Uz B.I.G EXACT™, možete očekivati do 40% oštriji vid na bliskim i srednjim udaljenostima, povećanu potporu mozga zahvaljujući oštrijem vidu i 8,5° širem polju oštrog vida na blizinu.
Ali to nisu jedine prednosti koje možete očekivati. Istraživanje provedeno na 283 osobe pokazuje da je korištenje našeg kompletnog biometrijskog modela oka u proizvodnji leća značajno poboljšalo njihovo iskustvo vida.

0%
92% imalo je
oštriji vid nego prije.*
0%
88% primijetilo je veću vizualnu udobnost. *
0%
84% imalo je
bolji kontrastni vid.*
0%
80% iskusilo je poboljšanje vida u sumrak.*
0%
87% iskusilo je skraćeno vrijeme prilagodbe.**

Šest koraka do B.I.G. EXACT™ iskustva

DNEye® skener
Optičar koristi DNEye® skener za određivanje dimenzija svakog oka.

Izrada točnog biometrijskog modela oka
Ovi se podaci koriste za izradu preciznog biometrijskog modela svakog oka.

Mjerenje parametara oka
Parametri oka se mjere kako bi se stvorio točan prikaz koji će se koristiti u procesu proizvodnje.

Digitalni prijenos podataka na objektiv
U izračunu leće koristi se model svakog oka koji se zatim tijekom proizvodnje prenosi na leću. Svaka leća je prilagođena prema biometrijskim parametrima.

Izračunavanje mjera pojedinih očiju
Optičar šalje podatke u Rodenstock, gdje se naši patentirani izračuni koriste za izradu biometrijskog skupa podataka.

B.I.G. EXACT™ – leće temeljene na točnom biometrijskom modelu oka
Samo nekoliko dana nakon prve konzultacije, nositelj naočala dobiva nove naočale temeljene na točnom biometrijskom modelu oka.