Ključ za razumjevanje napredne tehnologije iza Biometric Intelligent Glasses™ počinje sa prepoznavanjem da vi ustvari ne gledate sa očima nego sa vašim mozgom.

Kako bi iskusili najbolji mogući vid, vaše naočale trebaju omogućiti vašem mozgu najbolju moguću ulaznu vizualnu informaciju. Kada vaš mozak primi ulaznu informaciju, može se izuzetno točno orijentirati na svijet oko vas, te se nakon toga možete još bolje fokusirati na stvari koje vas zanimaju. To je Ono što Biometric Intelligent Glasses™ čine za vas.

Ljudski vid se sastoji od dva podsistema: Fokusirani vid i periferni vid

Naš vid se sastoji od dva podsistema gledanja koji simultano rade zajedno sa mozgom: fokusirani vid i periferni vid. Mi koristimo naš periferni vid kako bi se orjentirali i uočili kretanje u našem okruženju, dok se naš fokusirani vid stalno pomiče prema našoj točki interesa, a mozak registrira te informacije bez obzira da li su iz blizine ili daljine. Bazirano na tim prikupljenim informacijama mozak odlučuje kako dalje djelovati.

Pokretanje oka je konstantno. Ustvari, ljudsko oko se pomiče do 250000 puta u danu. To znači da je naš vid konstantno u dinamičkom stanju, fokusirajući se na blizinu, na srednju udaljenost i na daljinu i to sve dok koristimo i svoj periferni vid kako bi se orijentirali dok se oči pomiču.

Zato je toliko bitno da progresivne leće podupiru vid u svakom položaju i kutu gledanja – a ne samo u jednom središnjem fokusu gledanja. Ali kako bi leće mogle to pružiti trebaju vam individualni precizni podaci oka – jer svako oko je drukčije.

Gdje se možete uvjeriti u B.I.G. Vision™

B.I.G. Vision™ iskustvo počinje sa našim patentiranim DNEye® Scannerom. Ova napredna tehnologija mjeri mnogo više parametara očiju nego bilo koji drugi proizvođač leća. Jednom kada ih izmjeri, Vaš optičar šalje podatke digitalnim putem u Rodenstock, gdje kreiramo iznimno bogat set biometričkih podataka.

Koristimo taj podatkovni set kako bi proizveli precizan biometrički model Vaših očiju te ga digitalno transferirali u svaku leću tijekom procesa izrade kako bi Vaše nove leće bile posebno prilagođene ovisno o Vašim jedinstvenim biometričkim parametrima. Nakon toga, šaljemo Vaše Biometric Intelligence Glasses™ Vašem optičaru od kojeg ih preuzimate – a cijeli proces traje svega nekoliko dana.

Želite znati više? Prvi korak je lociranje Vašeg najbližeg B.I.G. Vision™ optičara.

B.I.G. VISION™ ZA SVE

Sve što trebate znati o B.I.G. Vision™ nalazi se u ovoj opsežnoj brošuri.

Kako B.I.G. Vision™ radi?

Što čini Rodenstock drugačijim je to da koristimo tisuće podatkovnih točaka kako bi mjerili i odredili Vaše oči. Određujemo njihovu dužinu, veličinu zjenice, reakciju na različite svjetlosne uvjete i puno puno više. Kombinirano, takva mjerenja daju nam informacije koje su potrebne kako bi kreirali leće skrojene individualno prema potrebama Vašeg vida.

B.I.G. Vision™

Otkrijte pomak paradigme u progresivnim lećama